2011. április 24., vasárnap

Shanghai

Ránézésre azért ez a film, úgy értem az ilyen "kínai" stílusúak, kevés embernek ragadják meg a figyelmét. Nekem se keltette fel a cím az érdeklődésemet, főleg, hogy előtte semmit nem is hallottam róla, de miután megnéztem az előzetest meg jött a kedvem hozzá.
A II. V.H. kirobbanását megelőző pár hétben játszódik, a még független ám de megosztott Shanghai-ban. Paul Soames ügynök ( John Cusack ) barátjával, Conner-el (Jeffrey Dean Morgan, a Super N.-ből ismert lehet ) való találkozás céljából utazik a városba. Fedőmunkának már a korábban is bevált újságírást kapja, azonban azzal senki nem számol, hogy a találka előtt Conner-t meggyilkolják. Paul hajthatatlan barátja halálának kiderítésében. Eközben ismerkedik meg Anna-val, a befolyásos kínai, Anthony feleségével, akivel közelebbi, a ki nem hagyható szerelmi viszonyba is kerül.Kapcsolatba kerül továbbá a japán hírszerzés századosával, Tanakával. Besúgók, kapcsolatok, színészkedés révén végül pont kerül a történet végére.
A cselekmény kibontakozása alatt pozitívumként érezhetünk krimis áthatást, valamint ez a kínai környezet is ad a filmnek valami pluszt. Tettszett továbbá azok a részek amikor külső szemlélőként, mesélőként mondja a történetet, ami egyik kedvenc filmemhez, a Sin City-hez tette hasonlóvá. A film kapcsán rátekintést nyerhetünk az akkori rendszerre, az ellenállók és a japánok ellentéteire, az ópium hatásaira, vagy éppen a kijutáshoz elengedhetetlen hamis okmányok készítéséhez.
Nézze meg az aki inkább krimis és szereti a keleti vonulatot, valamint vevő arra, hogy végig a főszereplőt kísérjük, semmi kitéréssel. 
érdekesség : ha  eljuttatja a megszerzett dokumentumokat talán nem következik be Pearl Harbor-i támadás????

ajánlott megnézni:   1x
meglehet nézni:  max. 1x
mögöttes tartalom:
ismert szereplők:John Cusack, Li Gong , Yun-Fat Chow

műfaj: dráma / krimi
láttam: magyar szinkron ( semmi kivetni való )
total score:7.2/10










  IMDb


ShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghai
ShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghai
ShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghaiShanghai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése