2011. április 20., szerda

Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )

Az HBO minisorozataiban nehéz csalódni, és szerencsére most se sikerült. Ezen a téren mondjuk még lemaradásban vagyok, de próbálom pótolni. Nekem az élen a Pacific ( Hős alakulat ) áll amit a Band of Brothers ( Az elit alakulat ) követ. Ez a mostani sorozat talán nem ér fel az előzőekkel, de lehet csak az én számomra, félre értés ne legyen, nem lehúzni akarom ezzel.
Az I. VH utáni amerikában járunk, azon belül is Atlantic City-ben. A várost Nucky Thompson, a kincstárnok irányítja Steve Buscemi személyében. A várost áthatja a bűnözés, a politikát a korrupció, az embereket a megvezethetőségük. Ebben az időben a fő bevételi forrás a szesztilalom bevezetését követően nem más mint a csempészett alkohol. Nucky is így próbál érvényesülni. Nagy segítségére vannak a korrupt politikusok, a rendőrfőnök öccse Eli, vagy éppen a hígítással foglalkozó Chalky. Megjelenik a sorozatban a szesztilalmi ügynöktől kezdve, aki egy túl hívő elmebeteg, egészen a híres Al Capone-ig. Nagy szerepet kap a szerelem, a család, de egyáltalán ne olyan gengszter környezetre számítsunk mint a megszokott Keresztapában. Itt csak csekély mértékben van jelen ez, főleg azért is mert ők írek, míg ha majd megfigyeljük a Cichago-ban játszodó részeket, Torrio-nál, az olaszoknál már inkább jelen van.
Ahogy én levettem a mondanivalóját, azt gondolom itt az emberek megvezethetősége, kishiszeműsége, naivsága elé állít tükröt ez a film. Mert az egész film alatt a fő vonulat mindenki becsapása, mert ha ez nem sikerül minden összeomlik, az elnökválasztástól kezdve az alkohol üzletelésig.
Ajánlom mindenkinek, nézhető sorozat lett, amivel talán betekintést nyerhetünk a rég múlt Amerikába ( ha szemfülesek vagyunk, rengeteg mai márkát is felfedezhetünk, Coca cola, Lucky Strike, Gilette ), amiben személy szerint engem az öltözködés nagyon megfogott.
Végezetül még annyit, hogy talán ez a leírás nem tükrözi a 12 rész tartalmát, s ez alapján még laposnak is tűnhet, de  garantálom nem az!

ajánlott megnézni:  1x
meglehet nézni:  max 2x
mögöttes tartalom: emberek írányítása
ismert szereplők:  Steve Buscemi, Michael Pitt , Kelly Macdonald
műfaj: krimi / dráma
láttam: eredeti angol
total score: -

<==magyar felirattal



Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )Boardwalk Empire ( Gengszter korzó )



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése