2011. február 27., vasárnap

Tőzsdecápák: A pénz nem alszik (Wall Street:: Money Never Sleeps)

Csak hallomásból indultam neki a filmnek, se trailert nem néztem, se mást róla, fogalmam nem volt róla milyen témájú, fajta lehet ez. Annyit tudtam, hogy biztosan nem akció féleség, de akkor mi?......
Az IMDb dráma közé sorolja, más lehetőség nincs is nagyon, talán egy kis dokumentum beütés, a brókerek megismerése végett. Itt nem kell nagy történetre, csavarokra számítanunk, ez anélkül is megállja a helyét. És ez tetszik. Nem merem állítani, hogy kevésbé sablonból vett mivel a '87-es filmet nem láttam, de a kevésbé biztosan igaz. 
A jó szereplők kulcsfontosságúak egy filmben, itt sikerült kijátszani a lapokat. Fiatal brókerünk szerepében Shia LaBeouf   ( Transformers, Disturbia....) aki mentora elvesztése után "bosszú hadjáratot" indít. Betekinthetünk a tőzsde bonyolult és kusza világába, és talán egy kis tükröt is mutat a valós helyzetnek. Olyan hatalmas pénzek kerülnek szóba amelybe belegondolni is lehetetlen. Kíméletlen, kegyetlen hely ez ahol érzelmeknek helye nincs, de Jake azonban mégis helyt ad neki, Winnie személyében. A történet akkor válik teljessé amikor is Jake megismerkedik kedvese, börtönt megjárt, egykori híres bróker apjával Gordon-al, akivel kapcsolatuk nem túl fényes. Jake bizalmat szavaz ennek az embernek, még leendő feleségét is becsapva szövetkezik vele. Gordon azonban átveri és elveszi a lehetőséget a fúzió megvalósításától. Mint a legtöbb film ez is jóval zárul, Gordon, enged az érzelmeinek, a rosszak pedig elnyerik büntetésüket.
Tudom, hogy kicsit semmitmondó lett, de erről a filmről vagy regényként vagy tömören lehet beszélni, vagy egyszerűen csak meg kell nézni. 

ajánlott megnézni:  1x
meglehet nézni:  max. 2x
mögöttes tartalom: "a pénz sohasem alszik"
ismert szereplők: Shia LaBeouf, Michael Douglas, Carey Mulligan
műfaj: dráma
láttam: magyar szinkron ( semmi kivetni való ) / BDRip minőség
total score: 7.5/10





IMDb
PORT.hu <== feliratos trailer!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése