2011. március 19., szombat

Tron :Legacy ( Tron :Örökség )

Sokan lehúzták, akik meg nem azokat több és valószínű a látvány fogta meg, mármint a 3D. Pedig annyira nem lett rossz, főleg ha azt a szempontot  nézem, hogy a többi 3D-re épült idei filmek milyenek lettek.
Sajnos nem láttam az 1982-es eredetit azért összehasonlítási alapom nincs. Bár így látatlanban annyi biztos, hogy ott nem a technikáé volt a főszerep, habár az akkoriban nagy újdonság volt. Szóval Kevin Flynn életében azon dolgozott, hogy valamilyen módon bejusson a digitális világba, a "rácsba". Ez egy nap sikerült neki, sőt többször is ingázott a valóság és e között, míg nem egy nap ott ragadt. Jó 10 év múlva fia, Sam a keresésére indul melynek folytán őt is elragadja a digitális világ. Amint bepottyan a furcsaságba szembe találja magát az egykor apja által, saját képére teremtett, magával aki fellázadása után e világ ura lett. Sam, apja segítője révén megtalálja őt és kiderül, hogy Clu legfőbb célja, hogy átjusson az emberek világába a hatalmas seregével. Ennek megakadályozását azonban hátráltatja, hogy a kapu amin bejöttek csak bizonyos ideig marad nyitva, továbbá, az egykoron halottnak hitt Tron is a gonosz Clu oldalára állt. Megkezdődik a menekülés a rácsról, Clu oldaláról pedig a mester fájlokat tartalmazó lemez megszerzése, ami kulcs a külvilághoz.
Lényegében szerintem jó kis film lett, van benne egy kis sci-fi, futurizmus akció jelenetekkel megspékelve. Nézzük úgy mint egy sci-fit, ne pedig úgy hogy úristen mekkora abszurd hülyeség. A zenéket pedig nagyon eltalálták, igencsak emelik a színvonalát.

ajánlott megnézni:  1x
meglehet nézni:  max. 2x
mögöttes tartalom:
műfaj:  akció / sci-fi
ismert szereplők:  Jeff Bridges, Garrett Hedlund and Olivia Wilde
láttam: eredeti angol
total score: 7.9/10

<==magyar hanggal

 
 IMDb
PORT.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése