2011. április 5., kedd

Álomháború ( Sucker punch )

Ááá végre eljutottam moziba, hiányzott már, akármennyire is nem "divat" ma már. Két lehetőség volt: Battle of Los Angeles vagy Sucker punch. Utobbi mellett döntöttem, míg nem láttam a másikat nem mondom, hogy jó volt e a választás.
Trailere alapján hatalmasnak tűnt. Aztán jöttek a szokásos lehúzó kommentek, aminek így utólag nem látom a valóság alapját. Tisztázzuk még az elején, ez egy részben fantasy és látvány film, ne akarjunk keresni benne ilyen mondanivalót meg olyat. És talán a legfontosabb, szvsz ez mozira készült, mozira nem otthon nézésre, ugyanis aki kicsit is jár ilyen helyre az tudhatja, hogy még a szar filmet is feldobja, kiemeli azokat amiknek a kanapén nem lenne  jelentősége.
A szép kis prológ után nézzük miről is szól. Árvává lett főszereplő lányunk, Baby Doll egy baleset folytán és némi rásegítéssel bekerül egy mocskos üzletet játszó elmegyógyintézetbe. Előzményeknek nincs is nagy szerepe, ezért is kicsit vontatott. Na de aztán átcsöppenünk az első "emeletre" a világban. Lényegében zene kell és egy látszólagos tánc ami folytán megszületik az álom világ. Berobbanunk és Baby Doll találkozik a segítőjével, őrangyalával aki útbaigazítja, megkapja fegyvereit és, hogy miket kell megszereznie a szabadulásához. Kezdetét veszi a tömény akció jelenetek. Ugrálunk képzelet és "valóság" között. Többségében animáció az egész, de hozzáteszem szépen kidolgozva, helyenként sok már az akció, és nekem egy jobb zene is többet dobott volna, de ez is illet hozzá. A kezdeti kis csapatból hullanak ki az emberek, egészen a szamurájok világától haladva a jövőbeni csúcstechnikáig. Ha jobban odafigyelünk kezd kibontakozni a filmbeli csavar, olyan Inception-os kicsit. Tetszettek benne a "valódi" tárgyakra való utalások, a képzeletbeliekre, a lassított jelenetek és persze a lányok!!! A végét szerencsére nem rontották el, jó lezárás lett egy kis elgondolkodtatással keverve.
A trailert mindenképpen nézzétek meg, kedvet ad, és ne feledjétek ez egy film, fantasy, azon túl pedig egy álom világban játszódik ergo nincs lehetetlen. szóval kíméljétek meg magatokat és társaitokat az "úristen ilyen nincs" mondatoktól. Irány a mozi amíg játsszák!!!
u.i.: a colától megint faszán megfájdult a gyomrom :S :/// ^^

ajánlott megnézni:  1x
meglehet nézni:  max. 2x
mögöttes tartalom: a képzeletnek csak a képzelet szab határt
ismert szereplők:  Emily Browning, Vanessa Hudgens , Abbie Cornish
műfaj: akció / fantasy
láttam: magyar szinkron ( semmi kivetni való ) / Moziban
total score: 7.8/10
  
                              Ilyen egy jó trailer 
<==magyar hanggal



És megint megmutatkozott, hogy a kritikusoknak nevezett seggfejek szart sem értenek a filmekhez.


 Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch ) Álomháború ( Sucker punch )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése