2011. április 23., szombat

Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )

Ahogy így kicsit utána néztem, Swift könyvét nem egyszer dolgozták fel filmben, így szerintem nem is ez lesz az utolsó. Azért ez az IMDb 4.8-as pontja elég durva szerintem, ennél sokkal jobb, persze megint a sok idióta, mindegy is.....
Az alap történetet nem kell, hogy elmondjam, mindenki ismeri. El Liliputba, a kicsiny emberek szigetére, majd az óriásokéhoz is, közben hercegnő megmentése, szerelmek, gonosz ellenfél stb. Na de, hogy ez miben is lett más? Abban, hogy ezt beleültették egy 21.századi környezetbe. Főszereplőnk Gulliver egy kiadónál 10 éve csak postásként dolgozik, egy nap ezt megelégeli és a már régóta beleszerelmesedett Darcy-tól véletlenül kap egy munkát, hogy utazzon el a Bermuda 3 szög-höz és írjon egy cikket az állítólagos különös eseményekről.
A hajózgatás mindaddig rendben zajlik míg nem egy forgó víztölcséren keresztül el nem jut Liliputba.
Itt talán legérdekesebb szerintem azok az érdekességek amiket az itt élőknek bemutat, mint hogy házimozi híján a kis emberekkel játszatja el a Star Wars-t, vagy a Titanicot. Vagy éppen a fényreklámok felszerelése az ódon városba, vagy a csocsózás félig emberekkel.
Kedves, aranyos film lett, akár  még gyerekek is megnézhetik, és a poénos részekről is jól gondoskodtak. Bár Jack Black-el ez együtt is jár. Pozitívuma a filmnek, hogy a játékidőt jól eltalálták, nem lett túl rövid, de a vége felé sem untam magam.
Érdekesség: amikor az óriás lány beteszi a babaházba, nézzük meg a neki balra ülő "embert" az asztalnál.

ajánlott megnézni:   1x
meglehet nézni:  max. 1x
mögöttes tartalom: szerelem????
ismert szereplők: Jack Black, Emily Blunt , Jason Segel
műfaj: vígjáték / kaland
láttam: magyar szinkron 
total score: 6.7/10


<==magyar hanggal





Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )Gulliver utazásai ( Gulliver's travels )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése