2011. február 26., szombat

S.W.A.T.: Firefight ( S.W.A.T.: Tűzveszély )

Előzetesben annyit, hogy igen csak odavagyok minden fajta katonai, beleértve s.w.a.t. filmekért is, szóval rosszat nem fogok írni, de sajnos sok jót sem tudok felhozni.
A trailer-e nagyon impozáns, figyelemfelkeltő lett amit látva nagyon vártam már a feliratot, és lám tegnap eljött e nap. Este neki is estem, vártam az akció dús jeleneteket. De csak nagyon nyögve nyelősen jöttek olykor-olykor. Jobban belegondolva ez a s.w.a.t. , nem pedig valami roham osztag.
Adott egy osztag parancsnok, akiről igen csak keveset tudunk meg a film alatt, jöjjön a képbe egy ideiglenes áthelyezés Detroit-ba ahol egy másik csapatot kell képezni. Ahogy megérkezik szokásos ellenszenv fogadja a csapat némely tagjától, konkrétan Kellog-tól, és a vonzalom sem maradhat el az irodába belépő , rendőrségi pszihiáter, Kim személyétől. Megkezdődik a kiképzés ami egy találó, vaklármával indul. Kiéleződik a csapaton belüli ellentét, Cutler és Kim viszonya kiteljesül amikor is megtörténik a kulcsfontosságú bevetés, ami eleinte rutin műveletnek indul. Végkimenetelében nem a túszejtő, hanem a túsz lesz öngyilkos. Soha ne veszíts túszt! És most Cutler 10 év alatti pályafutásán bekövetkezett.
Minden ment tovább egy kis érzelmi megingással, mígnem kap egy ominózus fenyegető hívást a túszejtőtől. Ettől kezdve megindul a macska-egér játék, kocsi alá rejtett bombával stb. fűszerezve. Hatch-ről kiderül, hogy nem is átlagos túszejtő, hanem kormánynak dolgozó valaki, akit a bosszú hajt. a történet kiteljesedésében sor kerül a nagy összecsapásra ahol sokan vesztik életüket......
Kár, hogy a filmben a s.w.a.t. lényege háttérbe szorul és mindinkább át fókuszálódik két fél harcára, nem ezért vártam ezt a filmet, elég nagy csalódás lett. Nagyobb szerepet kaphatott volna a csapat egység, amit annyira hangsúlyoznak, a speciális felszerelések, amiből csak a jéglövedék kerül terítékre és sok más érdekesség is. Nagyon jól látszik a boltos jelenetnél, ha más vonalon indulnak izgalmas filmet kaptunk volna. Érdekesség az fps kamera állásra váltás, olyan mintha egy pc játékban lennénk.

ajánlott megnézni:  1x
meglehet nézni:  max. 1x
mögöttes tartalom: zero
ismert szereplők: Robert Patrick, Gabriel Macht
műfaj: akció
láttam: eredeti angol  / BDRip minőség
total score: 5.3/10




IMDb
PORT.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése